ASKOM TECHNIEK | LASOPLEIDINGEN MET KWALITEIT ▼

Kiezen voor lasopleidingen bij Askom Techniek bv is kiezen voor kwaliteit. Onze lasopleidingen hebben een zeer hoog slagingspercentage. Wij leveren maatwerk lascursussen, waarbij persoonlijke aandacht en betrokkenheid bij de kandidaten voorop staan.
(Bij)scholing en ontwikkeling van uzelf of uw werknemer(s), is investeren in de continuïteit en kwaliteit van uw dienstverlening. Gedegen en betrouwbaar laswerk op hoog niveau, dat is waar de markt behoefte aan heeft. De lasschool van Askom Techniek bv biedt u of uw werknemer(s) de mogelijkheid om een opleiding tot lasser te volgen, een vervolgcursus te volgen of de kwaliteit van uw laswerkzaamheden te laten beoordelen.

ASKOM TECHNIEK | NIL LASOPLEIDINGEN

Op onze lasschool/lasopleidingen worden de lassers opgeleid voor de examens van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

LASOPLEIDINGEN EN LASCURCUS OP MAAT

Naast onze NIL lasopleidingen, bieden wij diverse lascursussen op maat aan. Denk hierbij aan:
• kortlopende specifieke trajecten;
• praktijklessen voor hobbyisten;
• bijscholings-lasprocessen in diverse disciplines;
• specifieke certificering;
• TIG lassen RVS/FE/AL;
• korte trajecten voor de meer ervaren lassers, gericht op bijvoorbeeld 6G certificering.

Onze cursussen worden gegeven in ons cursuscentrum in Renkum, Bennekomseweg 126 of incompany – in uw eigen bedrijf.

Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

LASSERSKWALIFICATIE

Met een lasserskwalificatie toont een lasser aan dat hij, in combinatie met de gewenste lasmethode, een bepaalde laskwaliteit kan leveren. Deze lasserskwalificatie geldt zowel voor de waarden zoals deze gelast zijn tijdens het certificeren, als voor een bepaald dekkingsgebied. Ons streven is om met zo weinig mogelijk certificeringen, een zo groot mogelijk dekkingsgebied te bewerkstelligen.

Wij leveren maatwerk op het gebied van lasmethodekwalificaties en lasserskwalificaties, en adviseren u graag wat voor uw bedrijf de beste en voordeligste oplossing is.

Alle kwalificaties worden onder toezicht van een onafhankelijke keuringsinstantie afgenomen, waarmee tevens aan alle richtlijnen wordt voldaan.

Het actueel houden en bewaken van uw kwalificaties, middels halfjaarlijkse en tweejaarlijkse doorstempeling, behoort eveneens tot de mogelijkheden.

LASEXAMENS

De examens vinden gedurende het hele jaar plaats. Zo kunnen lassers die het programma sneller doorlopen, eerder hun lasopleiding afronden. De examens voor de vakdiploma’s worden door het NIL georganiseerd en worden zowel schriftelijk als praktisch afgenomen.

LESDAGEN

Afhankelijk van de gekozen lasopleiding, worden de praktijklessen en theorielessen gegeven op dinsdag- of donderdagavond.
Voor niveau 1 en 2 worden 18 avonden ingepland en voor niveau 3 en 4 gaat het om 22 avonden.

LESTIJDEN

Van 18.30 tot 21.30 uur
In overleg zijn ook dagcursussen mogelijk.

Voor grotere groepen is het mogelijk om data en lestijden in onderling overleg af te stemmen. Kortere doorlooptijden behoren eveneens tot de mogelijkheden.

KOSTEN

Binnen de metaalnijverheid kunnen aangesloten bedrijven de lasopleidingen voor een groot deel gesubsidieerd krijgen door het OOM (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Metaalbewerkingsbedrijf). De aanvraag hiervoor dient door het bedrijf te worden gedaan bij Stichting OOM, Postbus 15, 2390 AA Hazerswoude-dorp, telefoon: 0172-521 500.

OVER ASKOM TECHNIEK BV

Askom Techniek bv heeft ruime ervaring op het gebied van hoogwaardig laswerk. Bijna alle verschillende lasvormen worden beheerst, zoals TIG, MIG/MAG en elektrode. Onze expertise op het gebied van las- en montagewerkzaamheden heeft geleid tot de oprichting van ons eigen lasopleidingscentrum aan de Bennekomseweg 126 te Renkum. Wij kennen de markt en de bijbehorende wensen en eisen van onze opdrachtgevers ten aanzien van de kennis van lassers. Onze volledig uitgeruste bedrijfshal, dient tevens als leslocatie voor onze lasschool en voorziet onze cursisten van alle gemakken. Persoonlijke betrokkenheid bij de kandidaten, persoonlijke aandacht en kwaliteit staan bij ons voorop.

BRANCHEORGANISATIE

Askom Techniek bv is aangesloten bij verschillende brancheoverkoepelende organisaties, zoals de Metaalunie.

Wilt u meer weten over onze lasopleidingen?

BEL ONS DAN OP +31 (0)26-7676020